Blog

Ziua Mondială a Radioului 2016

23 februarie 2016 • din Blog, Evenimente

În 1923 – la doar trei ani de la prima transmisiune radio în Statele Unite ale Americii – a fost creat primul post de radio adventist de ziua a șaptea, la Emmanuel Missionary College din Michigan. Prin anii 1930, H.M.S. Richards Sr. a început lucrarea de pionierat în radio cu Vocea Profeției, iar în următoarele câteva decenii, adventiștii dintr-o mulțime de țări au îmbrățișat evanghelizarea prin radio.

Pentru a aborda provocarea de a ajunge la oameni în țările comuniste din Europa de Est, biserica a făcut un salt al credinței în 1971 pentru a stabili cea mai mare inițiativă, unică în emisia internațională, și așa s-a născut Adventist World Radio (AWR).

Allen Steele, primul angajat al AWR, își amintește zilele amețitoare de după căderea comunismului: „Ce bucurie am avut când AWR a devenit primul emițător occidental al programelor radio de la o parte din stațiile de unde scurte ale uriașului Radio Moscova, stații care înainte au bruiat  AWR în Uniunea Sovietică. Am știut fără îndoială că Dumnezeu a intenționat ca mesajul Său să îndepărteze toate barierele”.

AWR a continuat să susțină Vocea speranței pentru a ajunge la grupurile de oameni în propria lor limbă. Astăzi pot fi auzite în întreaga lume programe în peste 100 de limbi, prin intermediul FM și unde scurte, podcast-uri sau la cerere.

„Radioul este un mijloc extrem de valoros pentru răspândirea evangheliei”, spune Dowell Chow, președintele AWR. „Ajunge peste granițe și bariere, direct în casele și inimile oamenilor. Radiourile sunt, în general, accesibile, iar oamenii sunt pot asculta în intimitate. Auzirea mesajului în limba lor maternă are asupra lor o rezonanță profundă”.

AWR servește o gamă diversă de ascultători, de la studenții din Orientul Mijlociu care accesează podcasturi în cafenele Internet, la săteni cu mici aparate de radio pe unde scurte din Cambodgia sau ascultătorii FM în marile orașe din Uganda. Programele nu numai că Îl prezintă pe Isus ascultătorilor, dar, de asemenea, continuă să îi alimenteze spiritual în absența lucrătorilor bisericii. În țări precum Kenya, Vietnam, Madagascar, și multe altele, oameni din zonele îndepărtate sau restricționate au format „biserici AWR.” Ei învață – în propria lor limbă – dspre sănătate, relațiile de familie, și mai presus de toate, despre dragostea statornică a lui Isus pentru ei.

Un ascultător din Nepal scrie: „Am 19 ani și sunt student într-un colegiu local. Cu câțiva ani în urmă, am vorbit cu niște prieteni creștini, care mi-au dat sfaturi pentru a deveni un creștin. Dar a trebuit să mă întorc în satul meu, situat în Himalaya, foarte adânc în interiorul munților și departe de civilizația modernă. Deci, pentru câțiva ani, am fost despărțit cu totul de la părtășie.

Apoi am găsit programul dumneavoastră, care mi-a dat un nou spirit și o nouă energie să mă apropii mai mult de Isus. Acum, întreg satul meu, aproximativ 20 de gospodării, ascultă programul dumneavoastră în fiecare zi. Suntem foarte apropiați aici. Programul a fost o mare resursă pentru noi toți. Vă mulțumim foarte mult pentru că vă gândiți la noi, și ne oferiți acest program inspirat.”

Pentru a afla mai multe despre AWR sau pentru a asculta on-line, accesați awr.org.

Sursa: http://news.adventist.org/

(Ideea inițială de a celebra Ziua Mondială a Radioului a venit din partea Academiei Spaniole de Radio. Delegația Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat în mod oficial propunerea la sesiunea a 187-a a Comitetului Executiv al UNESCO din septembrie 2011. La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferințe generale a UNESCO, a fost aprobată crearea Zilei Mondiale a Radioului, pentru a promova cooperarea internațională între radiodifuzori, dar și pentru a încuraja accesul la informație prin intermediul posturilor de radio de pe întreg globul.

La 14 ianuarie 2013, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a aprobat în mod oficial proclamarea Zilei Mondiale Radio, marcată de UNESCO.

Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day) este aniversată pe 13 februarie, începând cu anul 2012, în semn de prețuire pentru acest puternic mijloc de informație și cultură. Ziua aleasă marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în 1946.

Sursa: agerpres.ro)

Ultimele studii biblice

Revenirea Domnului nostru Isus Hristos
STUDIUL 13 » 23 IUNIE – 29 IUNIE
Babilonul şi Armaghedonul
STUDIUL 12 » 16 IUNIE – 22 IUNIE
Sigiliul lui Dumnezeu sau semnul fiarei
STUDIUL 11 » 9 IUNIE – 15 IUNIE
Statele Unite şi Babilonul
STUDIUL 10 » 2 IUNIE – 8 IUNIE
Amăgirile din timpul sfârşitului
STUDIUL 9 » 26 MAI – 1 IUNIE
Închinaţi-vă Creatorului!
STUDIUL 8 » 19 MAI – 25 MAI
Mica Apocalipsă – Matei 24 şi 25
STUDIUL 7 » 12 MAI – 18 MAI
Încumetarea de a schimba Legea
STUDIUL 6 » 5 MAI – 11 MAI
Hristos în sanctuarul ceresc
STUDIUL 5 » 28 APRILIE - 4 MAI
Mântuirea şi timpul sfârşitului
STUDIUL 4 » 21 APRILIE - 27 APRILIE
Isus şi cartea Apocalipsa
STUDIUL 3 » 14 APRILIE – 20 APRILIE
Daniel şi timpul sfârşitului
STUDIUL 2 » 7 APRILIE - 13 APRILIE
Conflictul cosmic
STUDIUL 1 » 31 MARTIE - 6 APRILIE

Mai multe studii