Blog

Va fi lansat Hope Canalul pentru surzi

15 august 2015 • din Blog, Evenimente, Externe

Vorbind prin intermediul unui interpret, un tânăr dintr-o școală privată necreștină pentru surzi și orbi din Lesotho, Africa de Sud, s-a ridicat din mijlocul studenților și i-a spus reprezentantului Conferinței Generale (CG) care vizita școala: „Vreau să învăț despre Isus.”

Apoi și-a împărtășit povestea, renunțând la frecventarea unei biserici pentru că nu era nimeni care să îi interpreteze.

„Lacrimile lui mi-au spus cât de mult își dorea să afle mai multe despre Isus”, a spus Larry Evans, coordonator al lucrării pentru surzi în cadrul CG (Adventist Deaf Ministries International, ADMI), care vizita școala. „Tânărul a aflat despre Isus, însă pentru el ușile bisericii erau închise. Este de mirare că doar 2% dintre cele 250 de milioane de surzi din lume sunt creștini?”

Crearea unei identități

Evans a început să creeze o identitate oficială a surzilor adventiști de îndată ce a acceptat rolul de coordonator al lucrării pentru surzi, în anul 2010. De atunci, au fost numiți coordonatori regionali ai lucrării pentru surzi în cadrul fiecăreia dintre cele 13 diviziuni și a fost dezvoltat un site internațional care oferă resurse atât pentru surzi cât și pentru cei care aud însă doresc să îi ajute pe cei care nu aud. Conferința Generală a angajat, de asemenea, un manager de conținut Web, Amanada Colgan, care este nu aude, și care lucrează din casa ei din Hyannis, Massachusetts, Statele Unite.

„Amanda este foarte pricepută în ceea ce privește computerele; e dintre cei mai buni”, spune Evans. „Surzii o cunosc și o respectă. Acest lucru a contribuit la crearea unei oarecare rețele pentru surzi.”

Surzii au propria viziune cu privire la lume și caracteristici unice, inclusiv în ceea ce privește umorul și limbajul, spune Evans, ca și 400 de diferite limbaje mimico-gestuale – iar de obicei nu trăiesc grupați în comunități.

„Deci cum putem ajunge la toți?”, a întrebat Evans. O parte a răspunsului, a spus el, o constituie tehnologia.

Ca urmare a unui grant oferit de Versacare, ADMI a fost putut încheia un parteneriat cu Hope Channel. Ca urmare, în data de 1 noiembrie 2015 va fi lansat Hope Canalul Deaf (Hope Channel pentru surzi). Astfel, în jur de 200 de programe din cinci categorii – studiul Bibliei și evanghelizare, sănătate, copii și natură – vor fi transmise și subtitrate în cinci limbi: spaniolă, franceză, portugheză, germană și engleză, iar alte limbi vor fi adăugate mai târziu.

„Încercăm să creăm nu un program, ci o mișcare”, a spus Evans, ceea ce înseamnă că oamenii devin încântați de ceea ce se întâmplă și încep să le împărtășească și altora. Încep să apară idei, sunt create resurse, asistența financiară devine spontană. Deja începem să vedem unele dintre aceste lucruri întâmplându-se.”

Premiere la Sesiunea Conferinței Generale

Deși organizatorii sesiunii CG au mai utilizat interpreți pentru surzi, în cadrul acestei sesiuni interpretarea a fost transmisă prin intermediul Hope Channel.

„Datorită Hope Channel, surzii din întreaga lume au putut ști ce s-a întâmplat și ce s-a spus în cadrul sesiunii”, a spus Evans. „Surzi din Germania, Finlanda, Spania, Brazilia au scris deja pentru a-și exprima aprecierea. Ei spun că sunt acum simt că fac parte din Biserica Adventistă.”

În cadrul sesiunii a existat și un stand al lucrării pentru surzi – o altă premieră pentru ADMI.

„O persoană surdă sau care are alte dizabilități fizice are, de asemenea, abilități și talente, iar noi trebuie să includem aceste persoane în reuniunile și comitetele în cadrul cărora dezvoltăm strategiile cu privire la misiune”, a spus Evans. „Trebuie să facem loc pentru ei « la masă ».”

Pentru a accesa resurse sau pentru a afla mai multe despre Adventist Deaf Ministries International, vizitați site-ul www.adventistdeaf.org

Sandra Blackmer/Adventist Review


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.