Blog

Lansarea serialului „Spune lumii”

19 septembrie 2016 • din Blog, Externe

Serialul „Spune lumii”, cea mai importantă producție cinematografică despre începuturile Bisericii Adventiste, va fi lansat în luna octombrie

După ani de planificare, strângeri de fonduri și realizare, Chester Stanley, fost președinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Australia, și-a văzut visul devenit realitate prin finalizarea producției cinematografice „Tell the World” (Spune lumii), serial ce redă istoria pionierilor denominațiunii mondiale.

„Tell the World” a fost produs de Hope Channel Australia, rețeaua oficială de televiziune a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Australia. Aceasta este și cea mai amplă producție media din istoria denominațiunii. Istoria nașterii și a dezvoltării mișcării adventiste timpurii a fost adusă la viață de 95 de actori, 157 de membri ai echipei de producție și 1.000 de figuranți.

„Tell the World” le va permite telespectatorilor să fie martorii luptei pionierilor adventiști de a înțelege Scriptura, ai dezbaterilor teologice și ai depășirii amarei dezamăgiri; însă, prin toate acestea, pionierii au fost conduși și inspirați de Dumnezeu de-a lungul călătoriei lor de descoperire a adevărului.

Sediul Bisericii Adventiste mondiale coordonează distribuirea serialului, care va fi disponibil în trei formate: scurte clipuri istorice care vor fi lansate în luna august 2016, un scurt serial TV de 6 episoade care va fi transmis de Hope Channel și online în luna octombrie 2016 și un film de lung metraj care va fi disponibil pe site-urile de streaming precum Netflix, iTunes, Amazon și pe Google Play la o dată ulterioară.

Luna octombrie a fost aleasă pentru transmiterea serialului „Tell the World” pentru a-i ajuta pe membri să își amintească Marea Dezamăgire din 22 octombrie 1844. Data, marcantă în istoria câtorva denominațiuni creștine, inclusiv a adventismului, reprezintă momentul în care Isus nu s-a întors pe Pământ, așa cum se așteptau unii. Între 1831 și 1844, predicatorul baptist William Miller a declanșat „cea de-a doua mare trezire adventă”. Studiind capitolul 8, versetul 14, al cărții lui Daniel, Miller a calculat că Isus urma să revină între 1843 și 1844. Pe alții, calculele i-au dus chiar la data de 22 octombrie 1844. Atunci când Isus nu a revenit, urmașii lui Miller au experimentat ceea ce a devenit „marea dezamăgire”.

Proiectul a fost creat pentru ca membrii să cunoască începuturile Bisericii și să redescopere ce înseamnă să fii adventist. „Tell the World” le va oferi, de asemenea, celor care nu sunt familiarizați cu Biserica, ocazia de a dezvolta o înțelegere mai profundă a denominațiunii cu mai mult de 19,1 milioane de credincioși în toată lumea.

„Cred că suntem toți convinși să acest film va reprezenta o încurajare extraordinară pentru poporul lui Dumnezeu și pentru publicul larg”, a spus Ted Wilson, Președintele Bisericii Adventiste mondiale.

Informații suplimentare:

„Tell the World” va fi dublat în franceză, spaniolă și portugheză, iar în următorii trei ani va fi disponibilă subtitrarea în 30 dintre cele mai vorbite limbi din lume. Este nevoie de voluntari pentru traducerea proiectului în cele 30 de limbi. Dacă sunteți interesați, vă rugăm să ne trimiteți cererea dumneavoastră pe adventist.org/telltheworld.

Dacă doriți să găzduiți vizionări ale „Tell the World”, vă rugăm să vizitați adventist.org/telltheworld pentru a vă înregistra evenimentul.

Samois Regis/ ANN

Sursa: infoadventist


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.