Blog

Papa cheama toate religiile se sa uneasca in lupta impotriva terorismului

18 iulie 2008 • din Blog, Externe

SYDNEY (Reuters) – Vineri, Papa Benedict XVI a chemat toate religiile se sa uneasca in lupta impotriva terorismului si sa rezolve orice conflict pe cale pacifica; apoi a fost ascultat un lider islamic care a subliniat ca va trebui sa se depaseasca “greselile si prejudecatile” cu privire la musulmani.

„Intr-o lume amenintata fara discriminare si de sinistre violente, vocea unita a lumii religioase va provoca tari si comunitati sa rezolve conflictele prin mijloace pacifice si cu respect pentru demnitatea fiintei umane” a zis suveranul la o intalnire multirelgioasa.

Suvernanul Pontif, care se gaseste in Australia cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale A Tineretului, a mai spus ca Biserica Católica este deschisa sa invete de la alte religii, un comentariu ce se poate pune in contextul incercarilor Vaticanului de a imbunatatii relatile cu Islamul.

„Biserica cauta cu ardoare posibilitati de a asculta experienta spirituala a altor religii”, a spus Benedict XVI.

Relatile dintre catolici si musulmani s-au tensionat in 2006, dupa discrusul Papei de la Regensburg, Germania, in care mahomedanii au considerat ca Islamul a fost catalogat de violent si irational.

Musulmani din toata lumea au protestat si apoi Papa a cautat sa repare daunele create cu ocazia vizitei sale la Moschea Albastra din Turcia cand s-a rugat catre Mecca impreuna cu imamul, conducatorul religios al acestui lacas de cult.

Sahul Mohamed Saleem, membru executiv in Comitetul National al Imamilor Australieni, i-a zis Papei: „Musulmanii ar trebui sa devina mai receptivi si universali in intelegerea religiei. La fel, segmente importante din crestinism si alte comunitati religioase, ar trebui sa depaseasca erorile si prejudecatile despre Islam si musulmani.”

„Daca musulmanii, crestinii si comunitatii de alte crezuri s-ar apropia unele de altele si s-ar construi punti de legatura in loc sa se ridice bariere, toata umanitatea ar sarbatori pentru totdeauna” a adaugat.

Dupa consecintele discursului de la Regensburg, 138 de eruditi si lideri musulmani i-au scris Papei si altor lideri crestini, exprimand ca „supravietuirea lumii in sine” ar putea depinde de dialogul intre cele doua crezuri.

In martie, Vaticanul si lideri musulmani au acordat sa aiba o instanta de dialog permanent, cunoscuta sub numele de „Forul Catolic-Musulman”, pentru imbunatatirea relatilor, care frecvent au trecut prin momente dificile.


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.