Blog

Papa cere rugăciuni pentru întâlnirea catolico-ortodoxă

25 septembrie 2010 • din Blog, Externe

Ascultarea de Cristos şi provocările de astăzi pentru creştinism îi obligă pe creştini să se angajeze cu seriozitate în căutarea unităţii depline, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea ieri, la sfârşitul audienţei generale. Sfântul Părinte a cerut rugăciuni pentru lucrările Comisiei mixte internaţionale de Dialog Teologic între Biserica Catolică şi Bisericile Ortodoxe. Comisia s-a reunit în Viena, Austria, începând de luni. În zilele de dialog deja trecute, a fost examinată aceeaşi temă ce i-a reunit şi în 2009: “Rolul Episcopului Romei în comuniunea Bisericii din primul mileniu”.

Amintind această temă, Pontiful a spus: “Ascultarea de voinţa Domnului Isus, şi luarea în considerare a marilor provocări cu care se confruntă astăzi creştinismului, ne obligă să ne angajăm în mod serios în procesul de refacere a deplinei comuniuni între Biserici. Vă îndemn pe toţi să vă rugaţi intens pentru lucrările Comisiei şi pentru o continuă dezvoltare şi consolidare a păcii şi înţelegerii între cei botezaţi, pentru ca să putem da lumii o mărturie evanghelică mai autentică.”

Întrunirea are doi lideri: cel catolic este pentru prima oară Arhiepiscopul Kurt Koch, noul preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, iar cel ortodox este Mitropolitul Ioannis Zizioulas de Pergam. PS: Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, participă de asemenea la lucrări, o corespondenţă despre participarea sa fiind publicată recent pe BRU.ro.

Sursă: Catholica

Un comentariu anonim al acestui articol spunea:

“Rolul Episcopului Romei în comuniunea Bisericii din primul mileniu”; mi-L imaginez pe fondatorul Creştinismului stând pe tronul Universului cu ochii înlăcrimaţi. Urmaşii Lui L-au uitat aproape cu desăvârşire, au uitat lucrarea Lui şi vorbesc acum despre lucrările lor. Oare ce ar trebui să-i unească pe creştini? Respectul faţă de Papă? O, da! Papa are un rol important în viaţa creştină la nivel mondial, dar nu persoana lui ar trebui să-i unească pe credincioşi, ci Persoana lui Christos!

Vorbim despre “Rolul Episcopului Romei în comuniunea Bisericii din primul mileniu”, dar când ne vom aşeza la masa discuţiilor pentru a contempla din nou şi din nou minunea dragostei lui Dumnezeu? Când vom vorbi despre dragostea aceasta care L-a făcut pe Christos să Se întrupeze, să moară pe cruce? Când vom vorbi despre motivul pentru care El a făcut lucrul acesta? Dacă, la nivel mondial, creştinii vor fi uniţi de un om, pentru un om, atunci religia aceasta este, de fapt, anti-creştină. Adevărata religie creştină îi uneşte pe oameni în dragostea lui Christos, nu în braţele unui om…

Dumnezeu va judeca după dreptate; oare cine va fi găsit vrednic de răsplata Lui?

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.

Ultimele studii biblice

Ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu
STUDIUL 13 » 20 IUNIE – 26 IUNIE
Interpretarea pasajelor dificile
STUDIUL 12 » 13 IUNIE – 19 IUNIE
Biblia şi profeţia
STUDIUL 11 » 6 IUNIE – 12 IUNIE
Biblia ca istorie
STUDIUL 10 » 30 MAI – 5 IUNIE
Cartea Geneza şi facerea lumii (II)
STUDIUL 9 » 23 MAI – 29 MAI
Cartea Geneza şi facerea lumii (I)
STUDIUL 8 » 16 MAI – 22 MAI
Limbaj, text şi context
STUDIUL 7 » 9 MAI – 15 MAI
De ce este nevoie de interpretare?
STUDIUL 6 » 2 MAI – 8 MAI
Sola Scriptura
STUDIUL 5 » 25 APRILIE – 1 MAI
Biblia – sursa de autoritate a credinţei noastre
STUDIUL 4 » 18 APRILIE – 24 APRILIE
Isus, apostolii şi Biblia
STUDIUL 3 » 11 APRILIE – 17 APRILIE
Originea Bibliei
STUDIUL 2 » 4 APRILIE – 10 APRILIE
Caracterul unic al Bibliei
STUDIUL 1 » 28 MARTIE – 3 APRILIE

Mai multe studii