Blog

NASA: Un element esential vietii a fost descoperit intr-o cometa

18 august 2009 • din Blog, Externe

Un element esential vietii a fost descoperit in componenta unei comete. O proba care vine in sprijinul ideii ca astfel de ingrediente inghetate au „insamantat” Pamantul cu organisme vii, scrie Fox News. Cercetatorii au gasit acid aminoacetic, cel mai simplu aminoacid folosit pentru a face proteine, in componenta unor mostre din cometa Wild 2.
„Este prima oara cand a fost gasit aminoacid intr-o cometa”, a declarat coordonatorul programului de cercetari, Jamie Elsila, de la Centrul pentru Zbor Spatial Goddard al NASA din Greenbelt. „Descoperirea noastra sustine teoria potrivit careia o parte dintre elementele necesare vietii s-au format in spatiu si au fost aduse pe Pamant cu mult timp in urma de meteoriti sau comete”.

Cercetatorii spera, insa, ca noile descoperiri sa aduca informatii si in ceea ce priveste viata extraterestra. „Descoperirea acidului aminoacetic in componenta unei comete sustine ideea ca elemente fundamentale vietii provin din spatiu si intareste teoria ca, in spatiu, viata poate fi mai degraba ceva obisnuit, decat un lucru rar”, a explicat Carl Pilcher, director al Institutului de Astrobiologie de la NASA, confondator al studiului de fata.

Sonda Stardust de la NASA a prelevat esantioane de gaz si de praf de pe cometa Wild 2 in 2004, aduse pe Terra abia in 2006. De atunci, cercetatori din toata lumea au analizat mostrele, pentru a identifica elementele care duc la formarea unei comete, dar si pentru a afla informatii despre istoria sistemului nostru solar. Teste preliminare au aratat ca acidul aminoacetic este un element prezent in aceste mostre. Cum acidul aminoacetic este folosit in viata terestra, echipa nu a putut exclude contaminarea din surse de pe Pamant, se arata intr-un comunicat al NASA. „Este posibil ca acidul aminoacetic pe care l-am gasit sa provina chiar de la sonda spatiala Stardust”, a precizat Jamie Elsila.
In acelasi timp, coordonatorul programului sustine ca echipa a „descoperit ca acidul aminoacetic din mostrele aduse de Stardust detin semnatura unui izotop de carbon extraterestru, ceea ce indica faptul ca isi are originile in cometa”.


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.