Mai are lumea nevoie de misionari?
31 decembrie 2016 • din Blog, Externe
Pentru mai mult de 130 de ani, multe mii de bărbați și femei adventiști și-au părăsit confortul din țările lor de origine pentru a servi Domnului în locuri depărtate. O biserică puternică, mărturisitoare în multe părți ale lumii stă astăzi ca un monument al succesului și al dedicării lor.
Dar astăzi? Realitatea este că misiunea adventistă este încă activă. În fiecare an, biserica trimite zeci de misionari pentru a servi în multe domenii diferite în întreaga lume. Acești misionari arată dragostea lui Dumnezeu în multe moduri practice, cum ar fi educația, asistența medicală, studiile biblice, alfabetizarea, activități de dezvoltare și refacere, plantare de biserici și formare de lideri.
Dumnezeu nu a stat în cer, apăsând pe un buton pentru a ne trimite speranță. Nici nu a folosit o telecomandă cerească. El a adus personal speranță pentru noi. El a avut un corp omenesc, a respirat aerul nostru și a umblat pe pământul nostru.
Astăzi, adventiștii de ziua a șaptea răspândesc mesajul lor prin internet, televiziune, radio și întâlniri publice în masă. Toate acestea sunt mijloace demne de mobilizare. Dar ele nu se apropie de puterea contactului personal al altei ființe umane.
Astăzi există un cinism larg răspândit față de misionari, și nu fără o cauză. Uneori, misionarii au fost insensibili la cultura locală. Cărți populare și filme cum ar fi The Poisonwood Bible și At Play in the Fields of the Lord promovează stereotipul de misionari imperialiști culturali, cu o atitudine dictatorială asupra oamenilor și obiceiurilor locale. Ce drept avem noi de a impune opiniile noastre asupra altor persoane?
Într-o anumită măsură, această atitudine s-a infiltrat în biserică. Mulți și-au pierdut viziunea pentru deosebirea pe care Isus o poate face în viața oamenilor. Au pierdut din vedere mandatul pe care Isus l-a dat urmașilor Săi: să ajute oamenii din punct de vedere fizic și spiritual. În timp ce noi ar trebui să îi tratăm întotdeauna pe cei care gândesc diferit de noi cu respect și bunătate creștină, avem datoria și privilegiul de a împărtăși dragostea lui Isus. Această lucrare trebuie să fie făcută, dar trebuie să fie făcută cu grijă și sensibilitate culturală.
Oamenii din întreaga lume au devenit „creaturi noi” prin puterea lui Isus. El alungă frica. El aduce speranță. El dă un nou motiv pentru a trăi. El schimbă modul în care ne tratăm unii pe alții. El aduce iubire in familiile noastre.
Atunci când vizitați satele în care domină animismul, veți observa măsura în care teama stăpânește viețile a sute de milioane de oameni. Acești oameni trăiesc în agitația spiritelor și își risipesc energia încercând să le liniștească. Vestea bună despre Isus transformă viața lor, aducând pace, speranță și bucuria mântuirii.
Atâta vreme cât există chiar și o singură persoană care nu cunoaște dragostea lui Dumnezeu, vom avea nevoie în continuare de misionari.
Sursa: Global Mission, EUDNews.
Lasă un răspuns