Blog

Minerii chilieni blocaţi găsesc lumina Cuvântului în „mini-Biblii”

6 septembrie 2010 • din Blog, Externe

Sosirea Bibliilor a oferit speranţă celor 33 de mineri chilieni blocaţi în subteran la 700 de metri adâncime.

„Mulţumesc celor care ne-au trimis Bibliile,” a spus un miner, identificat ca fiind Renan, unei reviste săptămânale de ştiri din Brazilia, săptămâna trecută.

Bibliile „mi-au oferit încredinţarea că voi ieşi de aici”, a spus Renan. Oficialii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Chile spun că Bibliile pe care le-au trimis minerilor oferă lumină spirituală grupului care aşteaptă să fie salvat. Media locale consideră supravieţuirea minerilor un miracol, iar rapoartele lor au subliniat iniţiativa Bisericii.

Minerii – care sunt blocaţi din 5 august în urma prăbuşirii unui tunel în mina San Jose din deşertul chilian Atacama – au raţionalizat mâncarea pentru două zile pentru a le ajunge până când au fost descoperiţi, 17 zile mai târziu. Acum, ei aşteaptă să fie salvaţi, ceea ce, conform experţii minieri spun că ar putea dura până la patru luni. Associated Press a raportat în 31 august că au început forajele preliminare pentru eliberarea minerilor. În timp ce aşteaptă, le sunt trimise printr-un puţ de aprovizionare alimente, apă, medicamente, iar acum Biblii.

Carlos Parra Diaz, un pastor adventist care supraveghează districtul chilian nordic Copiapo, a cerut aprobarea lui Laurence Golborne, pastorul minerilor, pentru a trimite Biblii minerilor blocaţi. Fiecare volum este de aproximativ 7,5 pe 12,5 centimetri pentru a încăpea în dispozitivul care transportă alimentele pentru mineri. Fiecare Biblie a fost personalizată cu numele fiecărui miner şi conţine anumite pasaje pentru a îl încuraja. „Am fost întotdeauna dispuşi să îi ajutăm pe fraţii noştri care suferă atât afară cât şi în interiorul minei”, a spus Parra. „Acum am pregătit … aceste Biblii pentru ca minerii să poată citi Cuvântul lui Dumnezeu.

” Fiecare Biblie este însoţită de o lupă pentru a face citirea mai uşoară, a raportat revista braziliană. Pe fiecare Biblie se găsesc cuvintele: „Ne rugam pentru întoarcerea ta.” Revista a mai spus că Psalmul 40 este subliniat în fiecare Biblie. Pasajul spune, în parte, ” Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă, şi mi-a întărit paşii. ”

Biserica a oferit, de asemenea, o copie a Bibliei coordonatorilor şi medicilor, precum şi fiecărei familii aflate acolo. Parra acţionează în calitate de capelan al taberei, au spus liderii adventişti locali. „Dacă Dumnezeu i-a ţinut în viaţă, El va continua să aibă grijă de ei”, a spus Parra revistei braziliene. „Înainte ne rugam să fie în viaţă. Acum ne rugăm ca [salvarea finală] să aibă loc mult mai devreme decât se aşteaptă ei. Cerem un alt miracol”, a spus el.

Ca urmare a distribuirii Bibliilor, biserica e prezentă în zona ca un punct de referinţă „spiritual” pentru tabără, au spus oficialii adventişti locali.

Magdiel Pérez Schulz / Adventist Review/ ANN
Sursă: adventist.ro


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.