Blog

Manuscrisele de la Marea Moartă vor fi disponibile online

20 octombrie 2010 • din Blog, Externe

Autoritatea pentru Antichităţi a Israelului şi Google au anunţat marţi planul de digitalizare a Manuscriselor de la Marea Moartă şi publicarea acestora online pentru a fi disponibile integral oricărui utilizator de internet, informează CNN.

Shuka Dorfman, preşedintele Autorităţii pentru Antichităţi a Israelului a declarat că proiectul este fundamental pentru cercetarea studiilor biblice la scară largă. După afirmaţiile acestuia au fost deja obţinute mijloacele tehnologice necesare conservării acestui tezaur unic care aparţine întregii omeniri.

Manuscrisele de la Marea Moartă, peste 30.000 de fragmente ce fac parte din peste 900 de manuscrise sunt considerate de mulţi istorici ca fiind una dintre cele mai importante descoperiri arheologice făcute vreodată.

Manuscrisele din piele, papyrus si cupru au fost descoperite în anul 1947 de un pastor nomad într-o peşteră din apropierea Mării Moarte. Manuscrisele au o vechime de peste 2000 de ani şi contin detalii despre dezvoltarea iudaismului în perioada elenistică, în special despre relaţiile dintre creştinismul primar şi tradiţia religioasă iudaică.

Proiectul digitalizării manuscriselor va folosi cele mai noi tehnologii pentru scanare. Până în acest moment, Autoritatea pentru Antichităţi a Israelului a obţinut fonduri în valoare de 3,5 milioane de dolari pentru susţinerea proiectului. Potrivit acestora, primele imagini ale Manuscriselor de la Marea Moarta vor fi disponibile online peste câteva luni.

Sursă: hotnews.ro


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.