Blog

Liderii Bisericii fac apel la entitățile Bisericii să respecte votul cu privire la hirotonire

23 octombrie 2015 • din Blog, Evenimente

Conferința Generală și liderii diviziunilor au reafirmat rolul important al femeilor în viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și au făcut apel la toate entitățile Bisericii să respecte o decizie recentă a Sesiunii Conferinței Generale cu privire la hirotonirea femeilor, pentru a evita o divizare a bisericii mondiale.

G.T. Ng, secretarul executiv al Bisericii Adventiste mondiale, a citit documentul de șase pagini în fața liderilor și membrilor bisericii prezenți duminică, 11 octombrie, la Consiliul Anual, întâlnirea de lucru a Bisericii. Participanților le-au fost distribuite copii ale documentului.

„Facem apel la toate entitățile să respecte decizia luată de organizația mondială aflată în sesiune, deoarece orice acțiune unilaterală și independentă, contrară celei votate, deschide calea divizării și fragmentării”, afirmă semnatarii documentului.

„Le solicităm tuturor entităților să colaboreze îndeaproape cu administrația diviziunilor din care fac parte pentru a se asigura că toate acțiunile sunt în acord cu decizia luată, astfel încât să promoveze unitatea Bisericii mondiale și misiunea ce ne-a fost încredințată de Dumnezeu.”

În 8 iulie, delegații la Sesiunea Conferinței General din San Antonio, Texas, au respins o propunere care ar fi permis fiecărei diviziuni din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șapea să decidă pentru ea însăși dacă avea să hirotonească femei ca pastori ai evangheliei pe teritoriul ei.

Niciuna dintre cele 13 diviziuni mondiale nu hirotonește femei ca pastori. Cu toate acestea, trei uniuni au început să hirotonească femei înainte de luarea deciziei, iar două alte uniuni au hotărât să nu mai hirotonească bărbați pastori, în ceea ce numesc o manifestare a solidarității cu femeile.

Potrivit Regulamentului de funcționare al Bisericii, doar bărbații pot fi hirotoniți pastori, în timp ce femeile pot sluji ca pastori mandatați. O persoană nu trebuie să fie hirotonită pentru a conduce o comunitate.

Semnatarii documentului de duminică și-au exprimat aprecierea față de membrii și entitățile bisericii care au acceptat decizia luată la San Antonio.

„Există momente în care creștini dedicați pot gândi diferit (Faptele Apostolilor 6:15)”, se precizează în document. „În aceste situații este nevoie de respect reciproc, o ascultare atentă, înțelegere sinceră și supunere față de conducerea în unitate a Duhului Sfânt (Efeseni 4:31,32). Acest lucru este cu siguranță adevărat și în ceea ce privește votul din 8 iulie 2015 cu privire la hirotonire din cadrul Sesiunii Conferinței Generale din San Antonio. Recunoscând diferențele care există între noi, ne exprimăm aprecierea plină de recunoștință față de membrii și entitățile bisericii pentru acceptarea deciziei Bisericii mondiale.”

Documentul subliniază faptul că votul nu a schimbat „înțelegerea bisericii cu privire la rolul femeilor în viața, misiunea și practica bisericii, așa cum sunt susținute de Manualul Bisericii și descrise în Regulamentul de funcționare al Conferinței Generale și al diviziunilor”.

„Femeile evlavioase, pline de Duhul Sfânt, mărturisesc cu putere pentru Hristos și sunt folosite de Duhul Sfânt pentru a aduce contribuții importante la avansarea Împărăției Sale”, se afirmă în document.

În acesta se mai precizează: „Afirmăm din nou faptul că Duhul Sfânt oferă daruri tuturor credincioșilor și că femeile joacă un rol important în viața bisericii (Ioel 2:28; 1 Corinteni 12:11,18). Devotamentul, darurile și talentele lor sunt o binecuvântare pentru întregul trup al lui Hristos.”

Documentul subliniază faptul că acțiunile și regulamentele votate de Conferința Generală aflată în sesiune „sunt decizii luate de trupul lui Hristos” și ar trebui respectate de toate entitățile bisericii.

„În lumina importanței timpului pe care în trăim și a împlinirii cu rapiditate a profețiilor biblice, invităm toate entitățile și toți membrii bisericii să ni se alăture în implicarea în relații asemenea celor ale lui Hristos, caracterizate de respect reciproc, credincioșie față de Scriptură și concentrarea asupra împlinirii misiunii profetice încredințate Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea”, se afirmă în document.

„Ne dedicăm unității globale pentru o misiune globală de proclamare a Evangheliei veșnice a Întreitei Solii Îngerești pentru a pregăti un popor pentru revenirea lui Isus (Apocalipsa 14:6-12).”

Președintele Bisericii Adventiste Ted N.C. Wilson a spus că documentul a fost votat în unanimitate de liderii Conferinței Generale și ai diviziunilor în cadrul a trei sesiuni.

„Acesta este un apel către dumneavoastră… și către biserica mondială”, a spus Wilson după ce Ng a citit documentul. „Suntem o singură biserică, un singur trup. S-ar putea să existe opinii diferite, însă suntem o biserică cu o misiune.”

Andrew McChesney/ANN

Sursa: Info adventist


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.