Blog

Leaganul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la 150 de ani

27 martie 2009 • din Blog

Battle Creek, Michigan, Statele Unite, un oras cu semnificatie istorica si culturala pentru Biserica Adventista de Ziua a Saptea a implinit saptamana trecuta 150 de ani.

Oficialitatile orasului au aniversat ocazia prin participarea a opt fosti primari ai Battle Creek la ceremonia ce s-a desfasurat marti, 24 februarie. Infiintat in 1859, orasul a slujit ca sediu pentru membrii Underground Railroad (retea informala de rute secrete si adaposturi folosite de sclavii din Statele Unite in secolul XIX pentru a fugi in statele libere si in Canada cu ajutorul abolitionistilor) si liderii abolitionisti, activista pentru drepturile omului Sojourner Truth considerand orasul casa ei timp de 27 de ani.

Primarul Mark Behnke a spus ca ceea ce a ramas neschimbat in cei 150 de ani este spiritul locuitorilor orasului.

„Sunt mandru sa fiu primarul Battle Creek”, a spus el.

Behnke a spus ca aniversarea reprezinta o ocazie pentru a aprecia istoria orasului si pentru a privi spre viitorul sau.

Timp de jumatate de secol, Battle Creek a reprezentat punctul central al devenirii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Probabil ca fondatorii adventismului au anticipat atmosfera primitoare din Battle Creek, a spus James Nix, Director al Ellen G. White Estate.

„Battle Creek a fost influentat de quakeri, care erau recunoscuti pentru tolerarea punctelor de vedere ale celorlalti”, a spus Nix. „E posibil ca acest lucru sa fi dus la o primire mai deschisa, mai toleranta decat in alte locuri a adventistilor pastratori ai Sabatului.”

Battle Creek este locul in care a functionat prima casa de editura a Bisericii Adventiste, Review and Herald, si Sanatoriul de la Battle Creek, care a devenit faimos datorita lui John Harvey Kellogg. Co-fondatoarea Bisericii Adventiste, Ellen White, a locuit in acest oras impreuna cu familia.

In 1855, credinciosii pastratori ai Sabatului din Michigan i-au invitat pe co-fondatoarea Bisericii Adventiste, Ellen White si pe sotul ei, James White, sa se mute in Battle Creek, unde urmau sa se gestioneze masinile de tiparit ale Bisericii.

Credinciosii stabiliti in Battle Creek s-au organizat in 1863 in Biserica Adventista de Ziua a Saptea. In urmatorii 50 de ani, miscarea adventa numara 100.000 de membri. Astazi, numarul credinciosilor adventisti este de aproape 25 milioane dintre care 16 milioane sunt botezati.

Battle Creek nu mai este sediul Bisericii Adventiste mondiale, spune William Fagal, Director Asociat al White Estate, dar reprezinta o parte importanta a istoriei Bisericii.

„Lucrurile au inceput aici”, a spus Fagal. „Am facut primii pasi in lucrarea medicala a organizatiei, in domeniul educatiei adventiste si de aici am trimis primul misionar. Toate acestea, si multe altele, s-au dezvoltat de-a lungul anilor petrecuti la Battle Creek.”

Astazi, Battle Creek adaposteste Satul Istoric Adventist, o colectie de cladiri restaurate care au jucat un rol important in istoria Bisericii. Exponatele includ casele lui Ellen si James White si a co-fondatorului Bisericii, William Hardy, un influent adventist afro-american.


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.