Blog

Extremiștii oricărei religii pot fi opriți de moderați

29 septembrie 2010 • din Blog, Externe

Prim-ministrul Malaeziei a cerut la o întâlnire ONU constituirea unei „mișcări globale a moderaților” tuturor credințelor, pentru a-i marginaliza pe extremiștii din toate religiile, informează Associated Press.

Najib Razak a spus că acțiunile extremiștilor musulmani din Al Qaida nu au nimic în comun cu islamismul, după cum arderea Coranului de către extremiști creștini nu are nimic în comun cu creștinismul. „Problema reală nu e între musulmani și non-musulmani, ci între moderații și extremiștii din toate religiile, fie islamism, creștinism sau iudaism.”

Razak a observat că toate religiile au permis, în mod necorespunzător ca „vocile urâte ale periferiei să acopere vocile numeroase ale rațiunii și bunului simț”. Ca atare, oficialul malaezian a făcut apel la constituirea unei Mișcări Globale a Moderaților din toate credințele, „hotărâți să conlucreze pentru combaterea și marginalizarea extremiștilor care au luat lumea ostatică prin bigotismul și prejudecățile lor.”

Vorbind despre eforturile creștinilor din America de a-i potoli pe cei ce amenințau cu arderea Coranului, Razak a afirmat că „acesta este un bun exemplu cu privire la ce putem realiza atunci când moderații fiecărei credințe iau o poziție împotriva extremiștilor de încearcă deturnarea valorilor universale ale religiilor noastre.”

„Trebuie să alegem negocierea în locul confruntării. Să alegem să lucrăm împreună, și nu unii împotriva altora. Și trebuie să facem din asta prioritatea centrală, pentru că timpul nu este de partea noastră.”

Sursă: Semnele Timpului


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.