Blog

Extremiștii oricărei religii pot fi opriți de moderați

29 septembrie 2010 • din Blog, Externe

Prim-ministrul Malaeziei a cerut la o întâlnire ONU constituirea unei „mișcări globale a moderaților” tuturor credințelor, pentru a-i marginaliza pe extremiștii din toate religiile, informează Associated Press.

Najib Razak a spus că acțiunile extremiștilor musulmani din Al Qaida nu au nimic în comun cu islamismul, după cum arderea Coranului de către extremiști creștini nu are nimic în comun cu creștinismul. „Problema reală nu e între musulmani și non-musulmani, ci între moderații și extremiștii din toate religiile, fie islamism, creștinism sau iudaism.”

Razak a observat că toate religiile au permis, în mod necorespunzător ca „vocile urâte ale periferiei să acopere vocile numeroase ale rațiunii și bunului simț”. Ca atare, oficialul malaezian a făcut apel la constituirea unei Mișcări Globale a Moderaților din toate credințele, „hotărâți să conlucreze pentru combaterea și marginalizarea extremiștilor care au luat lumea ostatică prin bigotismul și prejudecățile lor.”

Vorbind despre eforturile creștinilor din America de a-i potoli pe cei ce amenințau cu arderea Coranului, Razak a afirmat că „acesta este un bun exemplu cu privire la ce putem realiza atunci când moderații fiecărei credințe iau o poziție împotriva extremiștilor de încearcă deturnarea valorilor universale ale religiilor noastre.”

„Trebuie să alegem negocierea în locul confruntării. Să alegem să lucrăm împreună, și nu unii împotriva altora. Și trebuie să facem din asta prioritatea centrală, pentru că timpul nu este de partea noastră.”

Sursă: Semnele Timpului

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.

Ultimele studii biblice

Ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu
STUDIUL 13 » 20 IUNIE – 26 IUNIE
Interpretarea pasajelor dificile
STUDIUL 12 » 13 IUNIE – 19 IUNIE
Biblia şi profeţia
STUDIUL 11 » 6 IUNIE – 12 IUNIE
Biblia ca istorie
STUDIUL 10 » 30 MAI – 5 IUNIE
Cartea Geneza şi facerea lumii (II)
STUDIUL 9 » 23 MAI – 29 MAI
Cartea Geneza şi facerea lumii (I)
STUDIUL 8 » 16 MAI – 22 MAI
Limbaj, text şi context
STUDIUL 7 » 9 MAI – 15 MAI
De ce este nevoie de interpretare?
STUDIUL 6 » 2 MAI – 8 MAI
Sola Scriptura
STUDIUL 5 » 25 APRILIE – 1 MAI
Biblia – sursa de autoritate a credinţei noastre
STUDIUL 4 » 18 APRILIE – 24 APRILIE
Isus, apostolii şi Biblia
STUDIUL 3 » 11 APRILIE – 17 APRILIE
Originea Bibliei
STUDIUL 2 » 4 APRILIE – 10 APRILIE
Caracterul unic al Bibliei
STUDIUL 1 » 28 MARTIE – 3 APRILIE

Mai multe studii