Blog

Experţii în Libertate Religioasă recomandă educarea tinerilor în spiritul respectului pentru alte credinţe

22 septembrie 2010 • din Blog, Externe

Promovarea toleranţei şi a respectului faţă de diferitele comunităţi religioase depinde de educaţie, au declarat membrii International Religious Liberty Association – IRLA (Asociatia Internatională pentru Libertate Religioasă), întruniţi săptămâna trecută cu ocazia celei de-a XII-a reuniuni anuale.

Sprijinul guvernamental si institutional al libertatii religioase este important insa nu si suficient au convenit membrii IRLA în cadrul dezbaterilor din 8 Septembrie din Aman, Iordania, dezbatere care marcheaza prima intalnire de acest fel din Orientul Mijlociu. Pentru a stimula respectul şi aprecierea în rândul membrilor diferitelor comunităţi religioase, tinerii ar trebui să primească o educaţie practică și plină de grijă față de convingerile religioase ale altora, au declarat cei aproximativ 20 de membri ai grupului, care au reprezentat atât religia creştină, cat si religia musulmană.

Se aşteaptă ca reuniunea să conducă la un parteneriat mai larg între IRLA şi Arab Bridge Center for Human Rights and Development din Amman, a declarat John Graz, secretarul general IRLA şi director al Departamentului Relaţii Publice şi Libertate Religioasă al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial. Ambele asociaţii se angajează să promoveze înţelegerea inter-religioasă, toleranţa şi pacea.

Respectul autentic faţă de credincioşii din alte religii înseamnă mai mult decât neamestecul în activităţile comunităţii religioase respective, presupunând abţinerea de la “manifestarea dispreţullui faţă de simbolurile religioase, faţă de ceremoniile sau cărţile lor sfinte”, a declarat Graz.

În ciuda legalităţii în unele zone ale unor astfel de acţiuni, “ele nu reflectă spiritul adevărat al religiei adevărate, care cheamă la toleranţă şi respect faţă de alte religii” şi care se opune “violenţei şi opresiunii religioase.”

Înfiinţată în 1893, IRLA este cea mai veche asociaţie dedicată libertăţii de conştiinţă pentru toţi oamenii une rețele internaționale printre organizatiile nonguvernamentale. Are asociatii nationale in 80 de tari si are corespondenti in 200 de tari.

In 2003 IRLA a fost recunoscuta de United Nations Economic and Social Council si i s-a oferit statutul United Nations Non-Governmental Organization Category II fiind reprezentata la New York si Geneva. De asemenea, in fiecare an ia parte la Human Rights Council (Consiliul Drepturilor Omului).

Sursă: adventist.ro


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.