Blog

Europa păgână va fi cucerită de credincioşii musulmani

25 septembrie 2010 • din Blog, Externe

Europa va deveni un continent tot mai „islamizat” în cazul în care creştinii europeni nu vor face mai mulţi copii şi nu vor merge mai des la biserică, a declarat un oficial al Vaticanului. Populaţia indigenă a Europei nu numai că a abandonat creştinismul, ci devine chiar păgână, susţine monseniorul Piero Gheddo, de la Institutul Pontifical pentru Misiune Străină.

„Indiferenţa se răspândeşte. Creştinismul şi Biserica sunt atacate”, a declarat Gheddo. „Adevărul este că, în calitate de popor, devenim tot mai păgâni, iar vidul religios este umplut inevitabil de alte opţiuni şi forţe religioase.”

Referindu-se la poporul italian, Gheddo a atras atenţia asupra statisticilor conform cărora populaţia Italiei scade cu 120.000-130.000 de italieni, anual, în timp ce, în fiecare an, 200.000 de imigranţi legali se stabilesc în această ţară (cel puţin jumătate dintre ei fiind musulmani cu familii numeroase).

„Ziarele şi programele de televiziune nu vorbesc niciodată despre asta”, a mai spus monseniorul.

Comentariile lui Piero Gheddo vin în urma recentei vizite a dictatorului libian Moammar Gadhafi în Italia, ocazie în care aceasta a declarat, în timpul unui seminar, că Europa ar trebui să se convertească la Islam. Gadhafi le-a încurajat pe cele 500 de italience plătite să asiste la seminarul său să vină şi să îşi caute soţi în Libia. Afirmaţiile lui Gadhafi au fost catalogate de oficialii Vaticanului drept o „provocare”, notează Christian Telegraph.

Piero Gheddo consideră însă că această „provocare” ar putea să fie la fel de bine şi o „predicţie”, în condiţiile în care populaţia musulmană a Europei este în continuă creştere. Faptul stârneşte îngrijorare întrucât tot mai puţini italieni participă la serviciile religioase ale bisericilor. Un sondaj realizat în diocezele catolice a relevat că procentul celor care participă la slujbele duminicale este de doar 30%, ajungând până la 18% în Veneţia. Procentele sunt scăzute în special în rândul populaţiei tinere. Deteriorarea educaţiei în şcoli, a vieţii de familie şi creşterea ratei divorţurilor sunt câţiva dintre factorii care contribuie la dezinteresul pentru religie.

Gheddo atacă aşa-numita „moralitate seculară” care i-a scos pe tineri din biserici şi i-a mutat în cluburi unde se consumă alcool şi droguri. Localurile respective sunt centre reprezentative ale unei culturi unde domnesc haosul, perversiunea şi goliciunea spirituală. „Toate acestea sunt fructele civilizaţiei noastre tot mai distante faţă de Dumnezeu”, susţine monseniorul.

Sursă: Semnele timpului


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.