Blog

Criza a făcut fericit 1 din 4

18 noiembrie 2009 • din Blog

Din cauza colapsului mondial, populaţia a realizat ce priorităţi are în viaţă, relevă un studiu realizat pe un eşantion de 11.400 de oameni din 16 ţări Ar trebui să mulţumim cuiva pentru criza economică? Unii oameni cred că da. Mai ales aceia pentru care colapsul financiar nu a însemnat o condamnare: unul din patru oameni din lume se declară fericit de căderea economică mondială, şi asta pentru că, din cauza crizei, a realizat ce priorităţi are în viaţă.

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Synovate, realizat pe un eşantion de 11.400 de persoane din diferite state ale lumii, mai mult de jumătate au declarat că şi-au schimbat atitudinea faţă de bani în ultimele 12 luni. Pe de altă parte, 47% dintre ei spun că abia aşteaptă să-şi reia vechile obiceiuri, respectiv să cheltuie liber.

Recesiunea globală a schimbat felul de a gândi al multor oameni, spune Jenny Chang, managing director Synovate. „Ei iau acum toate deciziile importante din viaţă în funcţie de recesiune – îşi amână căsătoria, venirea pe lume a unui copil, schimbarea locuinţei, a locului de muncă sau continuarea studiilor de specializare, chiar şi într-o economie precum cea a Taiwanului”, susţine Chang.

Un sfert dintre repondenţi, în special malaiezieni, s-au declarat mulţumiţi de criză, susţinând că i-a ajutat să realizeze ce este cu adevărat important în vieţile lor. Aproape 60 la sută din cei chestionaţi au spus că vor face tot posibilul să ţină cheltuielile la minimum în aşa fel încât situaţia să nu revină la stadiul dinaintea crizei, iar peste două treimi din cei chestionaţi au declarat că sunt mai interesaţi să îşi sporească economiile decât să îşi reducă datoriile.

„Criza creditelor a fost resimţită şi a întărit valorile familiale ale locuitorilor din Malaezia, ajutându-i să aprecieze ceea ce au la îndemână în loc să se străduiască încontinuu pentru a obţine mai mult”, a spus Steve Murphy, director la Synovate în Malaezia.

Majoritatea repondenţilor – peste 80 la sută – consideră că au o responsabilitate faţă de generaţiile viitoare, aceea de a lăsa o ţară înstărită, chiar dacă asta implică în mod dramatic modificarea actualului stil de viaţă.

Studiul a mai arătat că unul din cinci oameni şi-a amânat o excursie sau o călătorie în străinătate în ultimele şase luni, 6 la sută au amânat conceperea unui copil iar 5 la sută dintre repondenţi au declarat că şi-au amânat o intervenţie chirurgicală până când lucrurile vor merge mai bine.

Şi o economie precum cea a Statelor Unite, care încă se scutură de criza creditelor, a resimţit decizii dificile cu privire la bani. Potrivit lui Claire Peerson Braverman, într-o ţară cu o rată relativ ridicată a şomajului, mulţi americani şi-au pierdut unul sau mai multe venituri într-o familie. „E dificil să iei decizii zilnic de tipul ce factură trebuie azi plătită şi care nu”, a mai spus Braverman.

Synovate, companie de studii de piaţă, a efectuat studiul pe un eşantion de 11.400 de oameni în august în 16 ţări: Australia, Brazilia, Canada, Danemarca, Franţa, Hong Kong, India, Malaezia, Noua Zeelandă, Rusia, Serbia, Africa de Sud, Spania, Taiwan, Anglia şi SUA.


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.