Blog

Confruntați uneori cu izolarea, oficialii publici adventiști se asociază

20 iunie 2015 • din Blog, Evenimente

Asociația Mondială a Oficialilor Publici Adventiști l-a ales pe Floyd Morris, Președintele Senatului din Jamaica, în calitate de președinte în cadrul unei reuniuni inaugurale ce s-a desfășurat în paralel cu Sesiunea Conferinței Generale ce a avut loc în această lună în San Antonio, Texas.

Ambasadorul filipinez în Papua Noua Guinee, Bienvenido V. Tejano, a fost ales pentru a sluji ca secretar al asociației, iar Damaris Moura Kuo, președintă a Comisiei pentru Libertate Religioasă din cadrul Diviziunii São Paulo a Baroului din Brazilia, a fost aleasă ca specialist în relații publice.

„Voi sunteți „Esterele”, „Iosifii” și „Danielii” lumii noastre”, a declarat Președintele Bisericii Adventiste Ted N.C. Wilson în cadrul întâlnirii din 8 iulie. „Voi aduceți schimbări într-un domeniu în care majoritatea dintre noi nu avem niciodată acces.”

Wilson i-a încurajat pe cei 21 de participanți din 10 țări – ambasadori, miniștrii, membri ai Parlamentului, un senator și oficiali de rang înalt din cadrul organizațiilor internaționale – să fie gata să fie ambasadori ai lui Hristos.

„Nu uitați niciodată că sunteți acolo cu un scop: Sunteți acolo unde v-a pus Dumnezeu”, a spus Wilson. „Da, slujiți țării sau unei anumite legislaturi, însă, cel mai important, în calitate de adventiști de ziua a șaptea, sunteți slujitori ai autorității supreme: Isus Hristos, Mântuitorul nostru. Sunteți chemați să fiți niște ambasadori neobișnuți pentru Hristos.”

Cei așezați în jurul mesei au vorbit deschis despre nevoia unei mai bune legături între adventiștii care slujesc guvernelor lor, și despre singurătatea care deseori însoțește o funcție politică sau civică. Unii și-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că o funcție publică este deseori considerată a fi „interzisă” membrilor credincioși – un semn că și-au compromis integritatea. Toți au vorbit despre dorința de a-și duce valorile spirituale în domeniul public și de a reflecta caracterul lui Hristos din funcțiile pe care le ocupă în țările lor.

După alegerea sa, Morris a spus că prioritatea sa o constituie identificarea mai multor oficiali publici adventiști – fie că slujesc în cadrul guvernului sau în cadrul consiliului local – pe care să îi invite să se alăture asociației. Grupul intenționează să comunice în mod regulat și so organizeze o conferință în anul 2017.

Întâlnirea din San Antonio a fost găzduită de Departamentul Relații Oficiale și Libertate Religioasă al Bisericii Adventiste mondiale și s-a desfășurat în timpul Sesiunii Conferinței Generale, la care unii oficiali publici au participat în calitate de delegați.

Ganoune Diop, noul Director al Departamentului Relații Oficiale și Libertate Religioasă la nivelul Bisericii mondiale, a spus că speră ca asociația să promoveze un dialog susținut între adventiștii aflați în poziții importante și deseori influente.

„Acești bărbați și femei au nevoie de susținerea și rugăciunile noastre”, a spus el. „Ei sunt în primul rând frații și surorile noastre, însă sunt chemați să să reprezinte Împărăția lui Hristos și valorile Sale în circumstanțe deseori dificile și delicate.

Cei interesați de asociație pot contacta Departamentul Relații Oficiale și Libertate Religioasă al Bisericii prin intermediul site-ului său, adventistliberty.org.

Bettina Krause/ANN


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.