Blog

Ajută un copil să meargă la școală!

9 noiembrie 2013 • din Blog, Evenimente, Externe, Locale

Din dorința de a ajuta pe copiii defavorizați din România, în anul 2005 în cadrul grupării “Misionar în lume”, s-a născut proiectul “Ajută un copil să meargă la școală”. Printre bisericile care au susținut această lucrare de-a lungul timpului se numară Emaus, Eben-Ezer, Alcala, Eden, Sion, Betania și Castellon.

În primii ani proiectul “Ajută un copil să meargă la școală” s-a desfășurat pe mai multe zone din România în județele Vaslui, Galați, Iași, Teleorman și Argeș, unde împreună cu colaborarea pastorilor locali s-au înființat Școli Biblice de Vacanță. Anul acesta datorita fondurilor limitate au fost ajutați doar copii din Moldova.

În dimineața zilei de 10 septembrie echipa de la “Misionar în lume” a mers în București pentru a cumpăra cele necesare pentru copii, dupa cum urmează: un ghiozdan în care s-au pus cinci caiete (3 de română, 2 de matematică), 2 pixuri, 2 creioane, un set creioane colorate și o riglă. Alimente pe care le-au primit sunt: 1kg orez, 1kg fasole, un borcan bulion, un borcan gem, o pungă de napolitane, două pungi paste, două pungi zahăr si două sticle de ulei; și articole de igienă (pastă de dinți și periuță, șampon, o pungă dero manual, un prosop și două perechi de șosete).

În prima zi am mers în localitatea Glodenii Gândului unde am dat 7 pachete, Gârbești (25), Alexeni (18) și în cele din urmă în Dogâța unde s-au dat 6 pachete. A doua zi s-a împărțit restul de pachete în localitățile Bălțați (25), Tătărani (5), Valea Grecului (10) și Arsura (10).

Listele cu copiii care au fost ajutați au fost făcute de pastorul Ionel Gavriliță împreună cu colegii săi. S-a urmărit ajutorarea celor mai defavorizați copii din aceste sate, dându-le astfel șansa de a dobândi o educație mai buna.

În continuare în Moldova se desfășoară activități de studiu biblic cu acești copii, și nu numai, împlinindu-le nevoile spirituale. Mulțumim tuturor oamenilor care au participat la acest proiect într-un fel sau altul, Dumnezeu să vă răsplătească!

Ultimele studii biblice

Din ţărână la stele
STUDIUL 13 » 21 MARTIE – 27 MARTIE
Marile puteri şi poporul lui Dumnezeu
STUDIUL 12 » 14 MARTIE – 20 MARTIE
De la luptă la biruinţă
STUDIUL 11 » 7 MARTIE – 13 MARTIE
Mărturisire şi mângâiere
STUDIUL 10 » 29 FEBRUARIE – 6 MARTIE
Curăţirea sanctuarului
STUDIUL 9 » 22 FEBRUARIE – 28 FEBRUARIE
De la marea învolburată, la norii cerului
STUDIUL 8 » 15 FEBRUARIE – 21 FEBRUARIE
Din groapa leilor în prezenţa îngerilor
STUDIUL 7 » 8 FEBRUARIE – 14 FEBRUARIE
De la aroganţă la distrugere
STUDIUL 6 » 1 FEBRUARIE – 7 FEBRUARIE
De la mândrie la smerenie
STUDIUL 5 » 25 IANUARIE – 31 IANUARIE
Din cuptor la palat
STUDIUL 4 » 18 IANUARIE – 24 IANUARIE
De la taină la descoperire
STUDIUL 3 » 11 IANUARIE – 17 IANUARIE
Din Ierusalim la Babilon
STUDIUL 2 » 4 IANUARIE – 10 IANUARIE
De la citire la înţelegere
STUDIUL 1 » 28 DECEMBRIE – 3 IANUARIE

Mai multe studii