Blog

A murit cel mai bătrân elev din lume

28 septembrie 2010 • din Blog, Externe

Kimani Maruge, inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vârstnic elev din lume, a încetat din viaţă pe data de 14 august 2009.

În ciuda vârstei înaintate (84 ani), Kimani s-a înscris în clasa I în 2004, după ce guvernul Kenyei a promulgat legea gratuităţii învăţământului elementar. Doi dintre strănepoţii săi învăţau în aceeaşi şcoală, în clasele superioare. Îmbrăcat în uniformă, ocupându-şi locul în bancă asemenea tuturor celorlalţi elevi, Kimani s-a afirmat între primii cinci elevi din clasă.

Agenţia ActionAid i-a sponsorizat în septembrie 2005 călătoria la New York, la summitul ONU – Millenium Development.
Kimani a vorbit participanţilor despre importanţa educaţiei elementare. Întrebat despre călătoria sa cu avionul, Kimani s-a entuziasmat ca un copil. „Este ca şi când aş fi fost în cer”, a declarat pentru BBC.

În timpul violenţelor postelectorale din Kenya (2007-2008), Kimani a locuit într-o tabără de refugiaţi şi, cu toate că a luat în calcul posibilitatea de a abandona şcoala, nu a renunţat. Se trezea în fiecare dimineaţă, îşi lua manualele şi părăsea tabăra cu peste 14.000 de refugiaţi, şchiopătând de-a lungul celor 4 kilometri care îl despărţeau de şcoală. „Este greu. Nu am pe nimeni care să mă ajute să merg. Dar îndemnul de a învăţa mă duce mai departe” . În tabără, toată lumea îi ştia numele şi îi arăta un respect deosebit.

Kimani Maruge a devenit o celebritate în lumea întreagă, un simbol al organizaţiilor care promovează accesul liber la educaţie. În 2010, Hollywood-ul va lansa filmul „The First Grader”, inspirat din viaţa celui mai bătrân elev din lume.

Kimani declara presei că s-a înscris la şcoală pentru că „speră să înveţe să citească Biblia, întrucât nu are încredere în versiunea pe care o ascultă în fiecare săptămână la biserică”.

Sursă: Semnele Timpului


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.