Blog

AWR difuzează o emisiune produsă în România

12 ianuarie 2016 • din Blog, Evenimente

De la mijlocul lunii decembrie, rețeaua radioului mondial adventist a început să preia și să difuzeze în mediul online, prima emisiune radio în limba română, realizată la Radio Vocea Speranței România.  După mai multe luni de pregătiri, emisiunea Texte și Semnificații produsă și înregistrată de pastorul Gabriel Ișvan a început să fie distribuită în rețeau AWR, pe site-ul awr.org, la secțiunea dedicată limbii române. Noutatea difuzării în rețeaua radio AWR mai aduce și pregătirea emisiunilor în format podcast, ceea ce face foarte ușoară recepționarea și ascultarea acestor emisiuni de pe orice disopzitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, computer etc.). Până acum, singurele emisiuni în limba română difuzate în rețeaua mondială a AWR erau cele produse în Republica Moldova.

Texte și Semnificații este o emisiune – comentariu biblic audio, de aproximativ 10 minute ce-și propune să găsească explicația unor versete biblice mai greu de înțeles, dovedind că Biblia, deși este o carte complexă, în cele mai multe cazuri, este clară, ușor de înțeles, cu aplicații practice pentru viața de zi cu zi. Adresa de e-mail textesisemnificatii@rvs.ro asigură interactivitatea emisiunii, astfel că întrebările, sugestiile și frământările ascultătorilor pot fi trimise la acest email, urmând să-și găsească răspuns în cadrul emisiunii.

„Sunt foarte bucuros de această realizare; cred foarte mult în puterea mondială a Bisericii Adventiste, ce astfel își împlinește mandatul de a predica Evanghelia în toată lumea. Îmi plac lucrurile noi și sunt încântat de faptul că Evanghelia transmisă prin emisiunea Texte și Semnificații poate fi ascultată de orice român, care are un smartphone sau acces la internet, în cel mai simplu și ușor mod posibil, oriunde în lume. Îl laud pe Dumnezeu pentru această premieră pentru România și le muțumesc lui Yves Santi – directorul AWR Europa, Daryl Gungadoo – director tehnic AWR mondial, pentru deschiderea, timpul și eforturile depuse pentru această realizare. De asemenea le mulțumesc reprezentanților RVS, lui Sorin Dinu, redactor șef și lui Tiberiu Nica, director general al Centrului Media Speranța, pentru spirijinul acordat în realizarea și producerea acestei emisiuni”, a declarat Gabriel Ișvan.

Instrucțiuni tehnice 

Formatul podcast permite ascultătorului să „se aboneze” gratuit la o emisiune și astfel orice nouă înregistrare îi este trimisă automat, fără să mai facă altceva.

Pentru aparatele ce folosesc Android, „abonarea” se face astfel: se instalează o aplicație podcast (de exemplu „podcast & radio addict”, aplicație gratuită din Google Play). Apoi, se deschide aplicația instalată și la secțiunea „search new podcast” se scrie „awr” (prescurtarea de la Adventist World Radio); vor apărea mai multe imagini cu diferite emisiuni AWR în diferite limbi – se derulează pe ecran până la „AWR – Română”. Se apasă „subscribe” (subscripție sau abonare). Astfel podcastul Texte și Semnificații intră în telefonul/tableta solicitantului. În curând, probabil din a doua jumătate a lunii ianuarie, podcastul Texte și Semnificații va fi disponibil și în rețeaua iTunes, pentru dispozitivele Apple.

De asemenea, pentru orice computer, se poate instala sau folosi în browserul cu care se navighează pe internet RSS Feed Reader, ce are simbolul .

De pe site-ul awr.org, secțiunea Romanian (Moldovan), peste „Podcast RSS Feed” se face click dreapta și se copiază linkul de acolo. Apoi în simbolul RSS din browserul folosit, se caută „add” sau „+” pentru a fi creată o nouă subscripție, iar în câmpul apărut, cu click dreapta se lipește linkul copiat de pe pagina awr.org – astfel, abonamentul gratuit este activat.

Sursa: Info Adventist


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.