Blog

Primul congres din Europa al Generatiei de Tineri pentru Hristos

10 septembrie 2012 • din Blog, Externe

Mai mult de 1300 de tineri adventiști din 47 de țări și 5 continente s-au reunit pe 20-24 iulie 2012, în Linz, Austria, pentru primul congres din Europa al Generației de Tineri pentru Hristos (GYC) , un eveniment de training și leadership realizat de GYC Statele Unite în cooperare cu tineri din Europa și lideri ai bisericii din diferite țări.

Numărul participanților în ziua de Sâmbătă a ajuns la aproximativ 1700. Cu o așa diversitate de participanți , mesajele și predicile au fost traduse în direct în diferite limbi, incluzând germana, italiana, spaniola, franceza, portugheza și româna. GYC Europa a fost un eveniment de debut internațional pentru mișcarea GYC. Uniunea Austriacă a fost gazda evenimentului.

„Ce a însemnat pentru mine aceast congres? mi-am predat viața lui Isus ca să-L servesc. GYC Europa este locul unde Dumnezeu mi-a atins inima și mi-a schimbat viața total.” A declarat Alin Ionescu, unul dintre tinerii participanți.

Având ca țintă unirea și echiparea tinerilor pentru predicarea mesajului întreitei solii îngerești în toată lumea în această generație, GYC Europa a oferit mesaje centrate pe Hristos, activități de evanghelizare publice și seminarii practice despre metode de evanghelizare, înregistrate și pe suport online: http://gycweb.org/resources/

În timpul dupa-amiezii de Sabat prin ieșirea evanghelistică în oraș, participanții au oferit 7186 pliante și 1284 de cărți, multe din ele fiind exemplare ale „Tragediei Veacurilor” și au realizat 786 de interviuri . În urma interviurilor au primit 72 de cereri pentru studii biblice , care vor fi preluate de Biserica Adventistă locală din Linz.

Congresul a fost rezultatul rugăciunilor tinerilor din Europa de a vedea o mișcare similară cu GYC și pe continentul lor.

„După ce am văzut ce a realizat mișcarea GYC în Statele Unite, ne-am gândit că dacă americani au reușit așa ceva, sigur și noi europenii am putea să avem același succes.” a relatat Jan Harry Cabungcal, un neurocercetător de la Universitatea din Zurich care a lucrat ca director al departamentului de logistică al GYC Europa. „Dorim ca mesajul întreitei solii să fie predicat în această generație europeană de către tinerii noștrii.”

Diversitatea culturală și naționalitatea diversă a participanților s-a potrivit perfect cu tema conferinței, „A sosit ceasul”, și cu unitatea adusă de Duhul Sfânt printre participanți. Sâmbătă , după devoționalul de seară , participanții din întreaga lume au format cercuri mari, fiind strâns uniți și cântând imnuri care reverberau cu putere prin sala centrului de conferință.

Mișcarea GYC își are rădăcinile într-un grup mic de studenți americani care flămânzind după Scriptură, au dorit o relație mai puternică cu Hristos, și s-au predat ca să-L slujească în mod activ. Primul congres a fost ținut în Pine Springs Ranch în sudul Californiei și a avut o prezență mai mare de 400 de tineri participanți. De atunci mișcarea a adus împreună mii de tineri în fiecare an pentru un congres anual de 5 zile în Statele Unite, cel mai recent având loc în Houston, Texas. În timp ce GYC Europa a fost primul eveniment european de acest fel, el caută să continue spiritul Bisericii primare și al Reformațiunii , afirmă tinerii lideri.

„Dumnezeu ne cheamă să trăim astăzi în timpul ultimei generații experiența pe care o citim în cartea Faptelor” ne-a relatat Gabriel Maurer, secretarul executiv al Diviziunii Euro-Africa care a participat la acest eveniment.

În acord cu cele spuse de Justin Kim, confondator GYC, participarea masivă și deciziile de slujire luate de către participanții la congres sunt o dovadă că tinerii și mișcare GYC va contiunua să joace un rol semnificativ și să aibă impact asupra unei Europe post-moderne și seculare.

Sursa: Michel Lee / vice-președinte al departamenului Resurse GYC / Adventist Review / AMiCUS Iași


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /homepages/23/d658865528/htdocs/7adventist.com/wp-includes/functions.php on line 6078

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zecimi și daruri

Departamentul Trezorerie dorește să aducă la cunoștință atât membrilor cât și vizitatorilor posibilitatea de a oferi zecimile și darurile într-o modalitate adaptată condițiilor actuale.

Descarcă informații trezorerie

Pentru mai multe informații puteți lua legătura cu Marius Stancu, telefon: 677.499.737.